• 500.000 tevreden klanten gingen je voor
 • Nu met 30% korting!

Een moment geduld aub..

Service

Klantenservice Fotobehangfactory

Productinformatie

Gebruik codes en vouchers

Hier vind je alle info over het gebruik van kortingscodes en antwoord op de meest gestelde vragen.

Bestellen met een kortingscode

 1. Ga naar de website die op de voucher of waardebon wordt genoemd
 2. Start het bestelproces en doorloop zorgvuldig alle stappen
 3. Tegen meerkosten kan je vaak een ander formaat, variant of extra opties kiezen
 4. Nadat de bestelling in de winkelmand is geplaatst, vult je de waardeboncode in. Neem deze zorgvuldig over of kopieer deze rechtstreeks van de voucher of waardebon. Let erop dat je geen spaties mee kopieert. Vergeet niet op ‘pas toe’ te klikken!
 5. Rond de betaling af en het product is besteld.

Als de code niet werkt

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw code niet werkt.

 • De code werkte eerste wel, maar nu niet meer nadat je het betaalscherm vroegtijdig hebt verlaten. In dit geval wordt jouw code automatisch geactiveerd binnen 45 minuten. Helaas moet je dus even geduld hebben
 • De code is foutief overgenomen of gekopieerd. Let er bij het kopiëren op dat je geen spatie vóór of achter de code mee kopieert
 • Mocht 1 van bovenstaande redenen niet aan de orde zijn en werkt jouw code nog steeds niet? Neem dan contact op via ons contactformulier

Meer dan 1 waardebon gebruiken in dezelfde bestelling

Je kunt per bestelling 1 waardebon gebruiken. Je moet dus voor elk product een nieuwe bestelling plaatsen en het hele bestelproces doorlopen. Dat staat in de voorwaarden van de partij waar je de code hebt gewonnen of gekocht. Extra opties die je bestelt worden wel in dezelfde zending aangeboden.
Is dit niet het juiste antwoord op je vraag, neem dan contact met ons op

Als de factuur niet klopt

Als je denkt dat de factuur niet klopt, doe dan eerst een aantal checks voordat je contact opneemt met ons.

 • Check of het bestelde product exact overeenkomt met het product dat op de voucher of waardebon staat
 • Check of het verschil komt door eventueel bestelde extra opties
 • Check de verzendkosten. Zoals in de voorwaarden genoemd betaal je die altijd bij de partij die het product levert.

Als je nog steeds denkt dat de factuur niet klopt, neem dan contact met ons op.

Kiezen van een ander formaat of variant

Het is mogelijk om tegen bijbetaling een ander formaat of variant te kiezen. Bij een goedkoper formaat of variant worden géén kosten teruggestort

▲ terug naar overzicht

 

Geldigheid van de voucher

De code is meestal 3 maand geldig, de geldigheidsdatum staat op de waardebon. Vaak is de code nog wat langer geldig, we raden je aan de code altijd even te proberen voor dat u contact opneemt.

PRODUCTINFORMATIE

Wat voor lijm moet ik gebruiken bij het aanbrengen van het fotobehang?

Om de lijm hoef je je niet zorgen te maken. Voor vinylbehang verkopen wij lijm van het merk Flexxs. Dit is sinds jaren dagen de expert op het gebied van behanglijm met al meer dan 100 jaar ervaring. Deze fabrikant is voortdurend bezig met doorontwikkelen van nieuwe producten om de consument de vertrouwde kwaliteit te kunnen bieden.

terug naar overzicht

Ik krijg niet alle bobbels in het fotobehang weggewerkt

Het is normaal dat er bobbels of kleine oneffenheden ontstaan tijdens het plakken, meestal trekken deze binnen een week weg! Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact met ons op via ons mailformulier.

▲ terug naar overzicht

Kan ik met mijn nieuwe behang over mijn oude behang heen plakken?

Ja dat kan. Let er wel op dat er geen oneffenheden in het oude behang zitten. Dit zorgt ervoor dat het behang dat je erover plakt ook niet mooi vlak zal worden. Bij het plakken over glasvezelbehang kun je gebruik maken van speciaal opvulmiddel om het kenmerkende vlies vlak te maken. Maar het is natuurlijk altijd het mooist wanneer jij dit op de muur zelf plakt!

▲ terug naar overzicht

Bij welke temperatuur kan ik het beste mijn fotobehang aanbrengen?

De optimale temperatuur voor het plaatsen van fotobehang is tussen 18-20 graden. In een ruimte warmer dan 20 graden zal de lijm te snel drogen en kunnen er naden ontstaan.

▲ terug naar overzicht

Kan het fotobehang geplaatst worden in een vochtige omgeving?

Wij raden aan om jouw fotobehang te allen tijde in een droge ruimte te plaatsen. Ondanks dat het fotobehang wel redelijk resistent is tegen vocht, kan een permanente plaatsing in een douche wel schadelijke gevolgen hebben voor jouw fotobehang.

▲ terug naar overzicht

Kan ik mijn fotobehang schoonmaken?

Je kunt jouw fotobehang gerust schoonmaken. Let wel op dat een papieren fotobehang schoongemaakt moet worden met een droge doek. Het airtex kan worden schoongemaakt met een vochtige doek, omdat dit materiaal beter bestand is tegen vocht.

▲ terug naar overzicht

Moet ik mijn muur ook voorstrijken voordat ik mijn fotobehang aanbreng?

In de meeste geval zal dit niet nodig zijn. Bij nieuwe muren kan dit echter wel beter zijn om het behang beter te laten hechten aan de muur. Om erachter te komen of het nodig is, kun je een natte spons tegen de muur aanhouden. Als de muur water opneemt, dan is deze te zuigend en kan het best worden voorgelijmd. Dit kan gedaan worden met behanglijm verdund met een beetje water. Dit dient 5 uur voordat je het behang wilt opplakken aangebracht te worden.

▲ terug naar overzicht

Fotobehang plakken

Hoe breng ik het fotobehang van FotobehangFactory.nl aan?

Natuurlijk wil je na aanschaf van jouw prachtige fotobehang bij FotobehangFactory.nl het beste resultaat aan de muur. Omdat er diverse soorten behang zijn en deze wel eens een andere behandeling nodig hebben, zal hieronder een handleiding worden weergeven voor de 2 typen fotobehang die Fotobehangfactory.nl levert. Hieronder zal worden ingegaan op papieren fotobehang en vlies fotobehang. Wanneer er iets anders met het vliesbehang gedaan dient te worden dan met het papieren behang, zal dit cursief weergeven zijn. Kortom: met deze handleiding zorg je ervoor dat jouw prachtige, nieuwe behang optimaal kan worden opgeplakt. 

Stap 1: Zorg voor een schone gladde muur
Omdat jij natuurlijk een zo mooi en strak mogelijk fotobehang op jouw muur wilt plakken, is het allereerst van belang om de muur voor te bereiden. Deze muur dient glad, vetvrij en schoon te zijn voor een optimale hechting en resultaat. Bij het verwijderen van oude behangresten zou je een plamuurmes of spatel kunnen gebruiken. Zitten er kleine gaten in de muur? Vul deze dan even op.

Stap 2: Teken de banen uit op de muur
Omdat het soms erg lastig kan zijn de panelen in rechte fotobehangbanen te plakken, is het erg handig om van te voren hulplijnen uit te tekenen. Zodoende is het gemakkelijker om de panelen in een rechte lijn te plakken. Voor het tekenen van horizontale lijn kan een waterpas gebruikt worden en voor de verticale lijnen een schietlood.

Stap 3: Breng het fotobehang aan
Het behangplakken kan nu eindelijk beginnen; doe dit bij kamertemperatuur en werk in een afgesloten ruimte. Zorg hiernaast voor een lange ondergrond waar je de panelen op kan leggen. Breng de lijmlaag aan op de muur en laat deze ongeveer een minuut intrekken. Hierna kunnen alle panelen 1 voor 1 worden opgeplakt. Werk maximaal 1 à 2 banen vooruit, omdat er anders een kans is dat de lijm gaat drogen. Let wel op; begin met een hoek en strijk de vellen van boven naar beneden glad. Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen in het behang achterblijven. Omdat je de lijm op de muur aanbrengt, wordt het behang zelf niet heel vochtig en kun je de banen gewoon tegen elkaar aan plakken.

Stap 4 : Laat het fotobehang drogen
Laat de wand drogen en zorg ervoor dat het in de betreffende kamer niet teveel tocht door ramen, deuren gesloten houden.

▲ terug naar overzicht

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang is een steeds populairdere wordende behangsoort. De toplaag van dit behang kan bestaan uit vinyl en de achterkant uit vlies. De combinatie van deze speciale toplaag en het vlies zorgen ervoor dat vliesbehang sterker is dan het normale papieren behang. Dit type behang wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat men de muur met lijm insmeert en het vliesbehang zonder enige wachttijd kan aanbrengen. Kortom scheelt jou dit enorm veel tijd en werk bij het aanbrengen van het behang. Het vlies dat als materiaal gebruikt wordt, is erg sterk en heeft tevens een verstevigende uitwerking op jouw muur wanneer je dit op bijvoorbeeld haarscheurtjes aanbrengt. Deze unieke eigenschappen van vliesbehang maken het uitermate geschikt om foto's op af te drukken en zorgen ervoor dat je hier zolang mogelijk van kan blijven genieten.

Voordelen vliesbehang:

- Erg stevig vanwege de vliesrug;
- Snel en direct op de muur aan te brengen;
- Aanbrengen van de lijm op muur i.p.v. behang;
- Minimale naden tussen de behangbanen omdat het behang niet krimpt;
- Makkelijk te verwijderen;
- Bevat geen schadelijke bestandsdelen voor het milieu en is biologisch afbreekbaar.

▲ terug naar overzicht

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is nog een relatief nieuwe behangsoort. Zoals de naam van het behang al aangeeft, is dit gemaakt van fijne glasvezel. Deze glasvezels worden op een speciale manier verweven en samen geperst, zodat er een erg fijn en sterk netwerk aan draden ontstaat. 

Glasvezelbehang is slechts in 1 kleur leverbaar, namelijk wit. Dit hoeft echter niet voor problemen te zorgen, omdat je het glasvezelbehang in elke gewenste kleur met latexverf kan overschilderen. Kortom, je kunt het behang aanpassen aan jouw eigen wensen.

Een groot voordeel van glasvezelbehang is het feit dat het erg sterk is en daarmee uitermate geschikt is om een muur te versterken. Als je het behang hebt aangebracht om de muur te versterken, kan jij hier simpelweg ander behang overheen plakken om je muur op te vrolijken.

Voordelen van glasvezelbehang:

 • Stootvast tegen krassen en stoten
 • Verstevigend effect op muren
 • Erg sterk behang
 • Over te verven in elke gewenste kleur

▲ terug naar overzicht

Glasvezelbehang plakken

Wanneer jij glasvezel aan wilt brengen op jouw muur en deze later nog een andere kleur wil meegeven, betreft dit een ietswat andere behandeling dan het normale behang. Hieronder is kort stap voor stap uitgelegd hoe jij jouw glasvezelbehang optimaal kan aanbrengen, zodat het beste resultaat levert.

Stap 1: Maak de muur egaal
Zorg dat de muur relatief egaal is en de meeste gaten zijn opgevuld. Met glasvezelbehang kunnen kleine scheurtjes of gaatjes weggewerkt en verstevigd worden, maar wanneer er scheuren in de muur zitten blijft dit te zien. Kortom: probeer jouw muur daarom zo egaal mogelijk te maken.

Stap 2: Meng de lijm
Maak de Perfaxlijm volgens de beschrijving op de verpakking aan. Denk hierbij goed om de hoeveelheid water waarmee het mengsel gemixt moet worden, omdat dit ook de sterkte van lijm bepaalt.

Stap 3: Meet de banen uit.
Het glasvezelbehang is 1 meter breed en daar hoeft vrijwel niks aan veranderd te worden wanneer men begint met behang plakken. Echter moet de hoogte wel gemeten worden: doe bij deze lengte nog 5 à 10 centimeter op. Teken de baan en zorg ervoor dat de breedte iets groter is dan de daadwerkelijke breedte van het glasvezelbehang.

Stap 4: Breng de lijm aan en plak het behang
Breng de lijm op de muur aan binnen de getekende baan en werk hier maximaal 2 banen voorruit. Dit heeft te maken met het drogen van de lijm. Als de lijm is aangebracht, kan je meteen overgaan tot het aanbrengen van de behangbaan. Strijk de banen glad met een spatel, zodat hier niet oneffenheden en hobbels in ontstaan. Nadat dit gebeurt is, kun je het overtollige behang bij de plint en het plafond wegsnijden met een stanleymes.

Stap 5:
Laat het glasvezelbehang goed drogen. Dit voorkomt scheurtjes wanneer je het glasvezelbehang wil overschilderen. Houd ramen en deuren van de betreffende kamer zo goed mogelijk dicht om tocht te voorkomen.

▲ terug naar overzicht

Is de kwaliteit van mijn foto voldoende?

Wil je graag een foto laten drukken, maar weet je niet of de kwaliteit van jouw foto toereikend is? Hieronder leggen wij jou uit hoe je een goede foto kunt aanleveren.

Aanleveren van een goede foto

We beginnen met goed nieuws: je foto is meestal geschikt voor een mooie afdruk. Belangrijk is wel dat je de juiste versie van je foto naar ons toestuurt. Programma’s als Facebook, Instagram, Whatsapp of Snapchat verkleinen de foto’s vaak, en maken ze daarmee minder geschikt voor grotere afdrukken. Voor kleinere producten (zie schema hieronder) kunnen dit soort foto’s wel worden gebruikt. Lees verder om te ontdekken hoe je de originele foto kunt sturen.

Originele foto

De foto die je moet hebben is eigenlijk de foto zoals die gemaakt is, vóórdat deze is doorgestuurd via social media. Heb je zelf de foto gemaakt, dan staat deze op je eigen telefoon of camera. Heb je de foto niet zelf gemaakt, vraag dan de maker om de foto per e-mail naar je door te sturen. Zij moeten na het openen van het e-mailprogramma bij het selecteren van de bijlage voor ‘bestand’ kiezen. Als je de keuze wordt geboden, kies dan altijd de grootste of originele versie, het liefst zonder bewerkingen. Stuur ons deze foto, dan maken wij de perfecte afdruk voor jou.

Pixelverhoudingen en bestandsgrootte

Bij het beoordelen van de fotokwaliteit kijken we met name naar de grootte van de afbeelding in verhouding tot de grootte van het product dat je wilt bestellen. Het beste is om te kijken naar de pixelverhoudingen. Je kunt de pixelverhoudingen van jouw foto als volgt vinden:

 • Windows: Ga met de muis/cursor op de foto staan en klik op de rechtermuisknop. Vervolgens zie je bij "Eigenschappen" --> "Details" de pixelbreedte en -hoogte van jouw foto staan.
 • Apple: Ga met de muis/cursor op de foto staan en klik op de rechtermuisknop. Vervolgens zie je bij "Toon info" --> "Afmetingen" de pixelbreedte en - hoogte van jouw foto staan.

Vergelijk deze gegevens met het schema hieronder. De pixelverhoudingen komen vaak niet helemaal overeen. Als het een verschil van 50-100 pixels is, stuur dan de foto gewoon naar ons door. In de meeste gevallen is deze dan alsnog goed genoeg om afgedrukt te worden. Mocht dat niet zo blijken, dan krijg je feedback van ons.

Hoe bekijk je dit via de mobiele telefoon?

Als je een foto via je mobiel uploadt naar onze site, zie je vaak alleen de afbeeldingsgrootte in Kilobytes (Kb) of Megabytes (Mb). Dat zegt zeker ook iets over de kwaliteit van de foto. Om de pixelverhouding te bekijken, raden we jou aan de foto door te sturen naar je pc. Kies, als je opties krijgt voor het versturen van de foto, altijd het grootste formaat/ware grootte.

In onderstaand schema zie je de richtlijnen voor het aanleveren van een goede foto per formaat. Voor kleine producten (zie hieronder) voldoet de grootte eigenlijk altijd. Twijfel je toch aan de kwaliteit, selecteer dan altijd tijdens het bestellen de optie fotocontrole. Mocht jouw foto onverhoopt niet van voldoende kwaliteit zijn, dan nemen we contact met je op.

Size Afmeting formaat (cm) Pixels (Px) Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
S=Small <20x30 cm 400x600 150 Kb (0,15 Mb) Wanddecoratie, Muchopix, Mok, Fotolamp, Fotoklok, Sleutelhanger, Muismat, Puzzel, Snijplank, Tegel, Onderzetter
M=Medium 20x30 cm - 40x60 cm 800x1200 800 Kb (0,80 Mb) Wanddecoratie, Rugzak, Fototas, Kussen, Kussensloop, Fotolamp, Laptophoes, Inductiebeschermer, Puzzel
L=Large 40x60 cm - 80x120 cm 1570x2360 1500 Kb (1,50 Mb) Wanddecoratie, Koffer, Meerluiken, Tuinposter
XL=Extra Large 80x120 cm - 100x150 cm 2000x3000 3000 Kb (3,00 Mb) Wanddecoratie, Zitzak, Tuinposter
XXL=Extra Extra Large >150 cm 2400x4000 3500 Kb (3,50 Mb) Wanddecoratie, Fotobehang, Tuinposters

In onderstaand schema zie je de richtlijnen voor het aanleveren van een goede foto per formaat. Voor kleine producten (zie hieronder) voldoet de grootte eigenlijk altijd. Twijfel je toch aan de kwaliteit, selecteer dan altijd tijdens het bestellen de optie fotocontrole. Mocht jouw foto onverhoopt niet van voldoende kwaliteit zijn, dan nemen we contact met je op.

Bekijk hieronder de informatie voor kleine producten (Small):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
400x600 -150 Kb (0,15 Mb) Wanddecoratie, Muchopix, Mok, Fotolamp, Fotoklok, Sleutelhanger, Muismat, Puzzel, Snijplank, Tegel, Onderzetter

Bekijk hieronder de informatie voor middelgrote producten (Medium):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
800x1200 -800 Kb (0,80 Mb) Wanddecoratie, Rugzak, Fototas, Kussen, Fotolamp, Kussensloop, Laptophoes, Inductiebeschermer, Puzzel

Bekijk hieronder de informatie voor grote producten (Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
1570x2360 -1500 Kb (1,50 Mb) Wanddecoratie, Koffer, Meerluiken, Tuinposter

Bekijk hieronder de informatie voor extra grote producten (Extra Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
2000x3000 -3000 Kb (3,00 Mb) Wanddecoratie, Zitzak, Tuinposter

Bekijk hieronder de informatie voor XXL producten (Extra Extra Large):

Pixels Bestandsgrootte (Kb/Mb) Producten
2400x4000 -3500 Kb (3,50 Mb) Wanddecoratie, Fotobehang, Tuinposter

Let op: de pixelverhoudingen van jouw foto komen vaak niet precies overeen met bovenstaande getallen; dit is een richtlijn.

▲ terug naar overzicht

Geschiedenis behang

Het eerste behang 

Het begon allemaal in de Middeleeuwen, waar Europeanen hun muren met wandtapijten gingen behangen. Deze tapijten zijn destijds geïntroduceerd in Europa door de Arabieren of Kruisvaarders. De afkomst van het behang was eeuwen later nog zeer goed te onderscheiden door de typische oosterse tapijtmotieven.

Behang in de 16e eeuw

Pas in de 16e eeuw ging het behang meer de vormen krijgen die wij nu als hedendaags kennen. Het goudleerbehang, dat oorspronkelijk gemaakt werd van stoffen als zijde, kwam in de mode en werd bedrukt met een houtsnede. Het gebruik van stoffen werdt echter verboden door Lodewijk XIV om de Franse zijde-industrie te beschermen. Dit was de eerste stap naar het papierenbehang, omdat het bedrukken van papier nog wel legaal was.

Ontstaan van de eerste fabrieken

Engeland en Frankrijk begonnen in de 18e eeuw de behangselfabricage en zetten een hele massale industrie op touw. Alleen de allerduurste soorten behang werden nog met de hand beschilderd of bedrukt met stempels en aan elkaar geplakt door de arbeiders. De Fransman Jean-Baptiste Réveillon was succesvolle speler op dit gebied en startte in 1756 een fabriek die dertig jaar laten een inkomen aan 300 werknemers bood. Wat hem speciaal maakte, was dat hij beroemde kustenaars aantrok om behang te beschilderen. Helaas werd dit snel opgemerkt en stichtte Gianico Casanova ook een behangselfabriek. En in 1783 werd behang gebruikt om de luchtballonen van de broers Montgolfier te creëren en te voorzien van mooie printen.

Behang in Nederland 

In 1777 komen we pas aan in Nederland. Op initiatief van predikant Cornelis Ris en de Vaderlandse Maatschappij werd een behangfabriek in Hoorn opgericht. Het Westfries museum is nog steeds in bezit van een belangrijke collectie behangsel van deze onderneming. Rond 1800 waren er in nederland al 20 behangschilders actief waaronder Egbert van Drielst, Johannes van Dreght en zijn leerling Jurriaan Andriessen. Deze schilders werkten thuis om rekening te houden met de lichtinval.

Minder bloemenmotieven

Pas in 1835 kwamen de rollen behang op de markt zoals we deze vandaag de dag kennen. Aan het einde van deze eeuw daalde ook de papierprijs, maar werden de motieven armzaliger. Het motiefbehang verdween echter bijna compleet tegen het einde van de twintigste eeuw. De laatste jaren is het motiefbehang weer terrein aan het winnen in Nederland.

▲ terug naar overzicht

Behang verwijderen

Het verwijderen van vliesbehang is zeer simpel en behoeft geen speciale technieken als het losweken met bijvoorbeeld stoom. Jij kunt simpel het vliesbehang baan voor baan van de muur af scheuren, zonder dat je veel last zult hebben van vastzittende stukjes. Een kind kan de was doen.

Hoe verwijder ik glasvezelbehang?

Zoals bekend is glasvezelbehang lastig te verwijderen. Dit heeft te maken met de extreme hechting tussen dit behang en de muur en kan ervoor zorgen dat zelfs stukken muur meekomen wanneer men dit hardhandig losscheurt. Natuurlijk wil je het glasvezelbehang zo mooi mogelijk van de muur af halen.

Stap 1: Om het glasvezelbehang te verwijderen, kunnen allereerst het best een aantal inkepingen worden gemaakt in het behang. Hoe meer inkepingen, hoe beter het behang te verwijderen is. Tevens kan je gebruik maken van een speciale behangperforator om inkepingen te maken.

Stap 2: Daarna is het zaak om heet water te vermengen met afwasmiddel of speciale behangverwijderaar en het behang hiermee te doorweken. Laat het water goed in het behang trekken, omdat de waterafstotende laag van het glasvezelbehang dit zal vertragen.

Stap 3:  Als het behang compleet doorweekt is, kan je beginnen met het verwijderen van het behang. Een handig stukje gereedschap hierbij is bijvoorbeeld een plamuurmes.

Een snellere en betere verwijdering kan worden bereikt met een stoomapparaat, te huur bij elke bouwmarkt.

▲ terug naar overzicht

BESTELLEN

Is het mogelijk om mijn fotobehang in een ander formaat te bestellen?

Dat is zeker mogelijk! Neem even contact op met onze klantenservice of vul het offerteformulier in.

▲ terug naar overzicht

Kan ik het fotobehang ook zelf afhalen?

Dat kan! Mocht je het fotobehang willen ophalen, neem dan eerst telefonisch contact met ons op via het mailformulier.

▲ terug naar overzicht

Verzendkosten

De verzendkosten voor fotobehang zijn € 5,95 per bestelling. Voor onze andere producten rekenen wij de volgende verzendkosten:

Wanddecoratie

Standaard pakket (formaten tot 80x120 / 100x100 cm) € 6,95
Middelgroot pakket (formaten van 80x120/100x100 tot 170x90 cm) € 9,95
Groot pakket (formaten groter dan 170x90 cm) € 15,95


Fotocadeaus

Verzending per post (o.a. muismat, sleutelhanger) € 2,95
Verzending per pakket (o.a. mok, snijplank) € 3,95
Cadeaubonnen GRATIS

▲ terug naar overzicht

Een bestelling plaatsen

Hoe plaats ik een bestelling met een eigen foto of beeldbank foto? 

Fotobehang met eigen foto of met een beeldbank foto bestel je via de besteltool. Dit werkt als volgt:

 • Ga naar de besteltool voor fotobehang;
 • Klik op 'Begin met bestellen';
 • Klik dan op 'Upload je foto hier' en kies de foto die je wilt afdrukken;
 • Bepaal welke behangsoort je wilt en kies het formaat voor jouw behang;
 • Het juiste formaat bepaal je door 10 cm op te tellen bij jouw meting;
 • Klik dan op 'Volgende' en kies eventuele extra opties;
 • Klik weer op 'Volgende' en controleer je bestelling;
 • Voeg het product toe aan je winkelwagen door op 'In winkelwagen' te klikken;
 • Kijk of alles klopt en vul eventueel een kortingscode in;
 • Klik op 'Door naar afrekenen';
 • Vul je gegevens in;
 • Hier kun je ook de verzendmethode kiezen. Kies je voor de plakservice, dan nemen wij contact met je op om een afspraak in te plannen;
 • Kies de betaalmethode. Als alle gegevens kloppen, klik je op 'Plaats bestelling';
 • Jouw bestelling is geplaatst!

Hoe plaats ik een bestelling vanuit onze behang collectie?

 1. Kies eerst een hoofdcategorie (bijv. Natuur).
 2. Kies de subcategorie (bijv. National Geographic).
 3. Kies het gewenste behang en klik op in winkelwagen plaatsen.
 4. Kies optioneel voor het bijbestellen voor lijm, door op lijm te klikken. Deze wordt dan toegevoegd aan je winkelwagen.
 5. Ben je klaar met winkelen en wil je afrekenen? Ga dan naar jouw winkelwagen en klik op ga door met afrekenen.
 6. Vul je persoonlijke gegevens in (hier zal vertrouwelijk mee worden omgegaan).
 7. Kies op welke manier jij wenst te betalen en klik op bestelling afronden.
 8. Wanneer je bestelling is afgerond, zal je per e-mail een orderbevestiging ontvangen.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Het artikel wordt in het winkelwagentje rechtsboven geplaatst. Hier heb je de optie om verder te winkelen of de winkelwagen bij te werken.

Wat zijn je voordelen?

 1. Keuze uit +1000 prints.
 2. Binnen 3 werkdagen geleverd.
 3. Wij PLAKKEN het ook voor je op!

Staat je fotobehang er niet tussen?

Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen foto te uploaden of een beeldbank foto te kiezen.

▲ tTerug naar overzicht

Fotobehang zoeken

Ben je benieuwd naar het behang in onze collectie? Vind makkelijk en snel bij FotobehangFactory.nl!

Hoe zoek ik een artikel?

Vul in het zoekveld rechtsboven het fotobehang dat je zoekt. Zijn er teveel uitkomsten? Probeer dan je zoekterm te verfijnen.
Het zoekcriteria mag uit meerdere woorden bestaan (gescheiden door spaties).

Zoek je naar een specifiek fotobehang?

Wanneer je een specifiek artikel zoekt, kun je de merknaam of het artikelnummer invoeren. 
(bijv. 'Komar Wereldkaart')

Heb je nog meer vragen over het zoeken naar je fotobehang?

Neem dan contact met ons op via het mailformulier

▲ terug naar overzicht

BETALEN

Betaalmethodes

FotobehangFactory.nl geeft jou de mogelijkheid om gemakkelijk en betrouwbaar te betalen via iDeal, MasterCard SecureCode (verified by Visa en Maestro SecurCode), Paypal en Overboeking. Mocht het zo zijn dat je niet direct wilt/kunt betalen, dan is er ook een mogelijkheid tot achteraf betalen (Klarna).

iDeal

Snel, makkelijk en veilig betalen? Dat kan via IDEAL! Na het plaatsen van jouw bestelling, zul je meteen worden doorgestuurd naar jouw eigen internetbankier account. Hier kun je de bestelling voltooien door te betalen. Wanneer de betaling gelukt is, zal jouw order direct worden verwerkt, zodat jij de gewenste fotobehang zo snel mogelijk in huis hebt!

MasterCard SecureCode

Voer je persoonlijke SecureCode in en voltooi de betaling. Wanneer jouw betaling is ontvangen, zal jouw order direct worden verwerkt en verstuurd. 

PayPal

Betaal veilig en snel! Heb je al een PayPal adres? Dan kun je bij FotobehangFactory.nl hier gebruik van maken! Vul jouw e-mailadres en het over te maken bedrag in; klik op ‘doorgaan’ en voltooi de betaling!

Overboeking

Maak je het geld liever over of heb je het betreffende bedrag niet direct beschikbaar? Dit is bij FotobehangFactory.nl geen probleem! Je kunt het openstaande bedrag binnen 7 dagen naar het onderstaande rekeningnummer, onder vermelding van jouw bestelnummer, overmaken. Wanneer de betaling is ontvangen, zal jouw order direct worden verwerkt en verstuurd. 

IBAN: NL87 RABO 0167 1980 68
BIC: RABONL2U

▲ terug naar overzicht

Informatie over facturen en betalingen

Krijg ik een bewijs van betaling toegestuurd?

Na het plaatsen van jouw order, zal FotobehangFactory.nl jou hiervan een bevestiging per e-mail sturen wanneer de betaling voltooid is, inclusief bewijs van betaling. 

Krijg ik ook een e-mail als ik nog niet heb betaald, maar wel heb besteld?

Wanneer jij nog niet hebt betaald voor jouw fotobehang, zal dit vermeld worden in de bevestigingsmail. Je hebt 5 dagen de
tijd dit bedrag over te maken naar onderstaand rekeningnummer. Gebeurt dit niet, dan vervalt jouw bestelling. 

IBAN: NL87 RABO 0167 1980 68
BIC: RABONL2U

▲ terug naar overzicht

Betaling is mislukt

Als jouw betaling is mislukt, raden wij je aan om het met een andere betaalmethode nog eens te proberen. Bij Klarna is het bijvoorbeeld zo dat zij eerst een controle uitvoeren. Mocht jouw aanvraag tot achteraf betalen niet worden goedgekeurd, dan kun je niet met Klarna betalen en zul je dus een andere betaalmethode moeten selecteren.

Lukt het jou met andere betaalmethodes ook niet om te betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via het mailformulier

▲ terug naar overzicht

Betalingsherinnering

Heb je gekozen voor overboeking als betaalmethode en heb je na 2 werkdagen nog niet betaald? FotobehangFactory.nl zal jou per e-mail hier een betalingsherinnering van sturen.

Ben je na 4 dagen vergeten te betalen of beschik je nog niet over het betaalbedrag? FotobehangFactory.nl zal dan bellen of jij de bestelling wilt voltooien of annuleren. 

Na 5 werkdagen geen reactie of betaling van jou te hebben ontvangen, zal FotobehangFactory.nl de bestelling automatisch annuleren. De bestelling procedure zul je opnieuw uit moeten voeren,  als je het gewenste fotobehang toch wilt bestellen.

▲ terug naar overzicht

Terugstorttermijn

Wanneer het geretourneerde fotobehang ontvangen is door FotobehangFactory.nl, kun je het betaalde bedrag binnen vijf werkdagen terug verwachten op jouw bankrekening. De retourkosten zijn hierbij wel voor eigen rekening. FotobehangFactory.nl kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld. Heb je na 5 werkdagen nog geen bedrag retour gekregen? Neem dan even contact met ons op.

▲ terug naar overzicht

LEVERING

Levertijden

Wij streven ernaar om jouw fotobehang binnen 3 werkdagen te versturen. Bestel jij jouw fotobehang na 14.00 uur? Dan gaat de levertijd pas de volgende werkdag in. De levertijd gaat pas in als wij jouw bestelling EN betaling hebben ontvangen! Een bestelling geplaatst met overboeking, gaat daarom pas in als wij jouw betaling ook hebben ontvangen. In onderstaand schema kun je zien wanneer jouw fotobehang uiterlijk wordt verzonden.

Standaard verzending Binnen 3 werkdagen verstuurd
Bestelling geplaatst op: Bestelling uiterlijk verstuurd op:
Maandag Donderdag
Dinsdag Vrijdag
Woensdag Maandag
Donderdag Dinsdag
Vrijdag Woensdag
Zaterdag Donderdag
Zondag Donderdag

LET OP! Heb je een foto besteld met een special effect of een collage? Dan gaat de levertijd pas in zodra je akkoord hebt gegeven aan het ontwerp.

Wij zijn in onze levertijden afhankelijk van onze vervoerspartner DHL. Soms kan het voorkomen dat de levertijd buiten onze macht afwijkt. Wij vragen hiervoor je begrip.

LET OP! Wil jij je bestelling naar het buitenland verzenden? Bestel dan voor 12.00 uur! Anders gaat de levertijd pas de volgende dag in.

Verzending overige producten

Naast fotobehang, bieden wij meerdere producten aan. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld een foto op hout, aluminium, canvas of plexiglas. Ook hebben we leuke fotocadeaus, zoals een foto op mok, foto op muismat of foto op sleutelhanger. Kun je echt niet kiezen, dan hebben we ook nog een cadeaubon. Onderstaand vind je de levertijd van deze producten. Ook bij deze producten geldt: bestel je na 14.00 uur, dan gaat de verstuurtijd pas de volgende dag in!

LET OP: wil jij je bestelling naar het buitenland verzenden? Bestel dan voor 12.00! Anders gaat de levertijd pas de volgende dag in.

Levertijd wanddecoratie (binnen ... werkdagen verstuurd)

Standaard werkdagen Spoedbestelling 
Canvas tot 100x180 cm 3 werkdagen 1 werkdag
Canvas vanaf 100x180 cm 5 werkdagen -
Plexiglas, aluminium (geborsteld), Wandkleed 5 werkdagen 3 werkdagen
Hout, forex 4 werkdagen 2 werkdagen
Acrylaatblok, houtblok 5 werkdagen 3 werkdagen
Textielposter, Poster, tuinposter, aluminium (wit)   3 werkdagen 1 werkdag
Zitzak 5 werkdagen -
Cadeaubon  1 werkdag -

LET OP: voor formaten groter dan 180x100 cm geldt altijd een levertijd van 5 werkdagen.

Levertijden fotocadeaus 2 werkdagen

Wil je één van onze leuke fotocadeaus bestellen? Dan wordt deze binnen 2 werkdagen al naar je opgestuurd! 

Cadeaubonnen 1 werkdag

Tot slot worden onze cadeaubonnen binnen 1 werkdag naar je verstuurd. Mocht je geen keuze kunnen maken, dan heb jij al heel snel een cadeaubon in huis om cadeau te geven!

▲ terug naar overzicht

Hoe wordt mijn fotobehang bezorgd?

Het behang zal worden verpakt in een koker, zodat DHL jouw order vlekkeloos en onbeschadigd bij je thuis kan bezorgen!

FotobehangFactory.nl streeft ernaar om jouw bestelde producten binnen 3 werkdagen te versturen. Hierbij geldt ook dat het meeste fotobehang binnen deze dagen bij je thuis geleverd zal worden. De uiterlijke
levertijd zal maximaal 10 werkdagen bedragen.

▲ terug naar overzicht

Verzending naar het buitenland

De verzendkosten voor fotobehang naar het buitenland zijn € 8,95 per bestelling. Voor onze andere producten rekenen wij de volgende verzendkosten:

België en Duitsland

Wanddecoratie

Standaard pakket (formaten tot 80x120 / 100x100 cm) € 6,95
Middelgroot pakket (formaten van 80x120/100x100 tot 170x90 cm) € 10,95
Groot pakket (formaten groter dan 170x90 cm) € 16,95


Fotocadeaus

Verzending per post (o.a. muismat, sleutelhanger) € 3,95
Verzending per pakket (o.a. mok, snijplank) € 4,95
Cadeaubonnen GRATIS

Frankrijk

De verzendkosten voor fotobehang zijn € 9,95 per bestelling. Voor onze andere producten rekenen wij de volgende verzendkosten:

Wanddecoratie

Standaard pakket (formaten tot 80x120 / 100x100 cm) € 9,95
Middelgroot pakket (formaten van 80x120/100x100 tot 170x90 cm) € 13,95
Groot pakket (formaten groter dan 170x90 cm) € 16,95


Fotocadeaus

Verzending per post (o.a. muismat, sleutelhanger) € 4,95
Verzending per pakket (o.a. mok, snijplank) € 4,95
Cadeaubonnen GRATIS

Wil jij jouw fotobehang naar een ander land laten versturen? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

▲ terug naar overzicht

Wat als ik niet thuis ben?

Onze fotoproducten worden geleverd door een externe vervoerspartner. Nadat je een e-mailbericht van ons hebt ontvangen met de melding dat je fotoproduct is verstuurd, wordt je order binnen ongeveer 2 werkdagen afgeleverd.

Als je niet thuis bent op het moment van levering zijn er twee opties:

 • De chauffeur van onze vervoerder heeft een 'Niet thuis bericht' achtergelaten. Via de gegevens in dit bericht kun je een afspraak maken voor een nieuwe levering.
 • De chauffeur van onze heeft een bericht achtergelaten dat je pakket is afgeleverd bij je buren.

▲ terug naar overzicht

KLANTENSERVICE

Contactgegevens

Je kunt ons bereiken via het mailformulier. Onze adresgegevens zijn als volgt:

FotobehangFactory.nl
Jumaweg 4
9291 NA Kollum

IBAN: NL87 RABO 0167 1980 68
BIC: RABONL2U

▲ terug naar overzicht

Privacy en beveiliging

Als je een bestelling plaatst in een webshop, wil je natuurlijk dat er vertrouwelijk om wordt gegaan met jouw gegevens. Wij beloven dat wij uiterst zorgvuldig met jouw gegevens en beeldmateriaal omgaan.

Natuurlijk hebben we wel wat gegevens van jou nodig om je bestelling in orde te maken en bij je af te kunnen leveren.

Welke gegevens hebben wij van jou nodig?

Voor- en achternaam: Wij hebben jouw naam nodig om je bestelling op te kunnen slaan en te kunnen versturen
en je eventueel verder te helpen als je een vraag hebt.

Adres en woonplaats: Jouw adres en woonplaats hebben wij uiteraard nodig om je bestelling netjes en op tijd op het
gewenste adres af te kunnen leveren.

Telefoonnummer: Mochten er onverhoopt vragen ontstaan over jouw bestelling, dan nemen wij bij twijfel even
contact met je op.

E-mailadres: Op je e-mailadres ontvang je van ons een bestelbevestiging en een link waarmee jij je bestelling
kunt volgen. Handig om op de hoogte te blijven dus!

Beveiligde bestel- en betaalomgeving

Wij snappen als geen ander hoe belangrijk het is dat je veilig en verantwoord een bestelling plaatst en betaalt. Daarom is ons bestel- en betaalsysteem voorzien van een beveiliging: een zogenoemde 'SSL-verbinding'. Zo kunnen anderen niet 'stiekem' met je meekijken. Om met SSL te betalen, heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het groene slotje bovenin je browser. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons privacybeleid.

▲ terug naar overzicht

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kun je vinden via onderstaande link.

> Algemene voorwaarden

▲ terug naar overzicht

Vragen/suggesties

Vragen stellen staat natuurlijk vrij. Wel willen je graag wijzen op deze uitgebreide vragenpagina, waar veel antwoorden op veelvoorkomende vragen te vinden zijn.

Mocht je vraag of onderwerp er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

▲ terug naar overzicht

Klachten

Wij hopen het niet, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een klacht hebt over onze producten of dienstverlening. Dien je klacht dan binnen 4 werkdagen bij ons in, zodat we je zo snel mogelijk tegemoet kunnen komen. Wij doen er alles aan om je met een tevreden gevoel aan ons terug te laten denken, daarom ontvangen we je klacht graag! Je klacht ontvangen wij graag via ons mailformulier
We vragen je vriendelijk een (of meerdere) foto ('s) van je fotoproduct bij te voegen, zodat we je klacht direct in behandeling kunnen nemen. Op werkdagen heb je binnen 24 uur een reactie op je bericht.

▲ terug naar overzicht

ANNULEREN

Bestelling annuleren

Zijn er nog twijfels over welk fotobehang, maar heb je al een order geplaatst en wil je hem annuleren? Jouw bestelling annuleren is alleen mogelijk wanneer de order nog niet verwerkt is. Hierom adviseert FotobehangFactory.nl dat je de annulering zo spoedig mogelijk telefonisch kenbaar maakt door contact op te nemen met ons mailformulier

Kan ik mijn fotobehang alsnog annuleren?

Is jouw bestelling al verwerkt en wil je het fotobehang alsnog annuleren? FotobehangFactory.nl helpt jou telefonisch graag verder om de mogelijkheden te bespreken.

▲ terug naar overzicht

Bestelling geannuleerd door FotobehangFactory.nl

Wanneer FotobehangFactory.nl jouw bestelling heeft geannuleerd, zal hier een speciale reden voor zijn. Het kan zijn dat het door jou bestelde fotobehang niet meer op voorraad leverbaar is. Aangezien al onze producten op voorraad leverbaar zijn, zal dit niet snel gebeuren.

Wat gebeurt er als mijn bestelling wel is geannuleerd?

FotobehangFactory.nl zal na de annulering jou per e-mail direct op de hoogte brengen. Hierin zal vermeld worden waarom jouw fotobehang niet verstuurd kan worden en wat de mogelijkheden zijn.

Mijn bestelling is geannuleerd, maar ik heb geen e-mail ontvangen. Wat nu?

Wellicht kan het voorkomen dat je geen e-mail heeft ontvangen met desbetreffende informatie. Neem dan contact op met FotobehangFactory.nl via ons mailformulier.

▲ terug naar overzicht

Annuleren van mijn bestelling lukt niet

Geen zorgen! Samen met FotobehangFactory.nl kom jij altijd tot een goede oplossing! Neem hiervoor contact op via ons mailformulier

Is onze klantenservice gesloten?

Wanneer onze klantenservice gesloten is, adviseert FotobehangFactory.nl contact op te nemen per e-mail. Er zal zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen worden.

▲ terug naar overzicht

RETOURNEREN

Niet goed? Geld terug!

FotobehangFactory.nl biedt jou de niet goed, geld terug garantie. Wel zijn wij ervan overtuigd dat de kwaliteit van onze producten jou zullen bevallen. Mocht je toch om een bepaalde reden niet tevreden zijn, boeken wij het betaalde bedrag gewoon weer terug! 

Want laten we eerlijk zijn, als klant heb jij ook je rechten! Zo heb je:

 • Het recht om het betaalde fotobehang binnen 14 dagen zonder reden te retourneren;
 • Het recht om binnen 14 dagen aan te geven dat je het betaalde fotobehang wilt retourneren;
 • Het recht om, na het aangegeven hebben te retourneren, jouw product binnen 14 dagen te retourneren.
   

Wat wij toch wel graag zouden willen zien:

 • Het artikel dient in oorspronkelijke en verkoopbare staat te zijn, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking te zitten;
 • Eventuele verzendkosten voor de retourzending zullen niet worden vergoed en zijn dus voor eigen rekening.

▲ terug naar overzicht

Kan ik mijn bestelde fotobehang retourneren?

Ben je niet tevreden met jouw fotobehang, is het verkeerde artikel naar je opgestuurd of heb je helaas het verkeerde product besteld?

Geen zorgen! Bij FotobehangFactory.nl is het mogelijk jouw bestelde fotobehang te retourneren! Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Voorwaarden voor retourneren van het fotobehang:

 1. Producten dienen in originele staat te verkeren.
 2. Er zijn geen beschadigingen aangebracht aan het fotobehang.
 3. De retourartikelen moeten worden verpakt in de bijbehorende koker om beschadiging tijdens transport tegen te gaan.
 4. FotobehangFactory.nl is niet aansprakelijk voor de kosten van de retourzending.
 5. Het fotobehang mag binnen 14 dagen worden geretourneerd na ontvangst.

▲ terug naar overzicht

Fotobehang retourneren

Bent je niet tevreden met jouw fotobehang, is het verkeerde artikel naar je opgestuurd of heb je helaas het verkeerde product besteld?

Geen zorgen! Bij FotobehangFactory.nl is het mogelijk jouw bestelde fotobehang te retourneren! Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Voorwaarden voor retourneren van het fotobehang:

 1. Producten dienen in originele staat te verkeren.
 2. Er zijn geen beschadigingen aangebracht aan het fotobehang.
 3. De retourartikelen moeten worden verpakt in de bijbehorende koker om beschadiging tijdens transport tegen te gaan.
 4. FotobehangFactory.nl is niet aansprakelijk voor de kosten van de retourzending.
 5. Het fotobehang mag binnen 14 dagen worden geretourneerd na ontvangst.

▲ terug naar overzicht